Uppgift spanskan v. 16 för GYMNASIET

Uppgift VOKI Gymnasiet

Under v 16 så vill jag att ni skapar en Voki.
En Voki är en avatar som säger det ni vill att den ska säga. Ni kan spela in en monolog på ungefär en minut antingen med er egen röst eller genom att använda de redan befintliga spanska dialekterna.

Ni skapar Vokin på sidan www.voki.com (ni kan om ni vill skapa er egen användare på sidan för att kunna göra flera vokis och spara dem under er användare men detta är inte nödvändigt).

På startsidan hittar ni CREATE. Tryck på den länken och börja skapa er egen avatar.
Ni väljer, kläder, ansikte och bakgrund m.m. Det är riktigt kul och kom ihåg att jag inte kommer att bedöma utseendet på er avatar utan hur ni använder er av den grammatik ni kan och uttal. Det är lätt att fastna på detta moment, jag vet ;)

Under fliken Give it a voice har vi det viktigaste. Det är här ni kan använda er av era språkkunskaper. Jag vill att vi försöker att tala in det ni ska säga själva med mikrofon men om det inte går att ordna så kan ni skriva in det ni vill säga och använda de färdiginspelade rösterna men dessa är inte riktigt lika bra som era egna röster och tänk på att det då är mycket viktigt att ni stavar allt rätt :)

När ni känner er nöjda (man kan göra om hur många gånger som hellst) så vill jag att ni trycker på Publish, döper er Voki till något och klickar på Save.
Efter det klickar ni på Send to a friend, fyller i ert namn, emailadress och min emailadress ([email protected]) och döper projektet till Uppgift v 16, lämna ett meddelande om ni vill och klicka på Send.

Jag kommer senare att tillsammans med er lyssna på vad ni har att berätta och vi kommer tillsammans att bedöma hur det gick.


Uppgiften är att:

Steg 1
Jag vill att ni presenterar er själva, er familj och ert hem för mig, berätta gärna något mer om er själva. Inget av det ni säger behöver vara sant (det kan vara er avatar som berättar) men tänk på att böja verben och sätta adjektiven på rätt ställe och annat som vi tidigare arbetat med. Ta hjälp av böckerna, ordböcker, lathund och vad ni vill men tänk på att inte krångla till det, använd det NI lärt er. Använd gärna hela minuten.

Kom ihåg att lägga tid på förberedelserna, ta kanske en hel lektion till att förbereda det ni vill säga så att det blir bra, SEN kan ni skapa Vokin.

Steg 2&3
Jag vill att ni med hjälp av den grammatik ni lärt er hittills spelar in en historia om något som hänt i dåtid, berätta om en resa, en dröm eller något annat. Det kan vara er avatar som berättar och inget behöver vara sant. Ta hjälp av böckerna, ordböcker, lathund och vad ni vill men tänk på att inte krångla till det, använd det NI lärt er. Använd hela minuten och om ni vill berätta mer går det att göra fler men försök att göra en riktigt bra och genomtänkt hellre än flera slarviga.

Kom ihåg att lägga tid på förberedelserna, ta kanske en hel lektion till att förbereda det ni vill säga så att det blir bra, SEN kan ni skapa Vokin.

Ni i steg 2 och 3 som varit till Stockholm tar fredagens lektion till att skapa en Voki som berättar lite om vad ni gjort i Stockholm. Ni kan med fördel fundera lite på hemresan och fråga mig om ord ni behöver.

Ingen vanlig lektion alltså på fredag.


Lycka till :)

RSS 2.0